AC PROTIV DC BALASTA

Koja je razlika?
AC (naizmenična struja) šalje snagu kroz kolo naizmenične između pozitivnih i negativnih napona.Nekoliko puta signal menja se sa pozitivnog i negativnog napona u određenom vremenu  Hertz (Hz) vrednost. DC ili jednosmerna struja koristi  stalan pozitivan napon u kolu.HID sijalice  zahteva da snaga ide od jedne metalne elektrode na drugu stvarajući iskru unutar vaše sijalice. AC balasti koriste obe elektrode zbog svoje naizmenične struje, tako da se obe strane koriste se za pozitivan i negativan napon. DC s druge strane, održava pozitivan napon na jednoj elektrodi vremenom istroši jednu elektrodu više nego drugu. To povećava ukupnu temperaturu jer je jedna strana je uvek toplija, a zbog ove dodatne toplote smanjuje  život elektroda i život sijalica značajno.
vozilo ima napajanja od 12 volti baterije koja je   jednosmerno napajanje. Pa zašto se mučiti pomoću AC balasta koji mora da pretvara jednosmernu struju u AC i zatim ga poslati na naizmenicnu  struju HID Sijalica ? Jednostavno rečeno, AC Opterećenja, zbog svoje naizmenične struje, stavlja manji pritisak na HID sijalicu i  unutrašnje komponente, i daje  bolje svetlo. AC sistemi također imaju koristi od nižih radnih temperatura, kao i bolje dugoročnu preciznost boja i  habanje sijalica .Dodatni troškovi pretvaranja jednosmerne u naizmeničnu struju će dobro isplati cenu, tako što će sijalica imati duži životni vek , kao i povećanje učinka rasvete. po ovome ispada da 35W HID sistem  stvara manje toplote  od standardnih sijalica  a daje  gotovo 3 puta veću jačinu svetla!

Važno je imati na umu s AC vs DC balasta je cena . DC prigušnice su vrlo jednostavne za proizvodnju, jer one ne moraju da pretvaraju jednosmernu u  naizmeničnu struju i na taj način, oni su jeftiniji za proizvođača i prodaju sa vrlo niskim cenama. DC balast  često izgori brže i da ćete potrošiti više vremena i više novca ispod haube za zamenu delova. AC sistemi  s druge strane, zahtevaju DC u AC pretvarače , induktor zavojnice i regulatore napona koji je skuplji za proizvodnju. Često ćete naći hid setove za oko 25 eur koji su obično niskog kvaliteta. AC setove. High-end digitalni 35W AC  ne može biti proizveden za taj iznos,ni blizu toj ceni
.

Kao što možete videti  unutrašnje komponente prikazano gore, AC prigušnice koristi se gotovo dvostruko više integrisanih kola i elektronskih komponenti za praćenje, regulaciju, i snagu HID sistema. takodje se koriste dodatni kondenzatori koji se koriste kako bi se sprečilo treperenje i ravnu izlaznu snagu koja pomaže da se stabilizuje sijalica i produži svoj životni vek. 

AC Opterećenja su pouzdaniji, manje skloni pregrevanju, uzrokuju manje trošenje  HID sijalica,  osiguravaju bolju dugoročnu preciznost boja nego DC  HID sistem.naravno!), Proverite jeste li odabrali AC HID sistem 

Vaša IP Adresa je: 54.210.158.163
Copyright © 2010 ARROW SOFT. Powered by Zen Cart.